Cazare Ranca, Transalpina – Pensiunea Antonia Spa 180° Panoramic View *** Ranca – 0763 399 966

La Ranca a aparut o noua atractie: Muzeul Civilizatiei Montane

Muzeul Civilizaţiei Montane şi-a deschis în final porţile după un două decenii de încercări şi muncă asiduă. Inaugurarea a avut loc în weekend-ul trecut, când zona Rânca şi oraşul Novaci au îmbrăcat straie de sărbătoare. Acesta a atras peste 2.000 de vizitatori în primele două zile de la inaugurare. Festivitatea de deschidere a spaţiului muzeal găzduit de Casa Obştii Cerbul-Plopul, din Rânca, a avut loc sâmbătă, în cadrul „Zilelor Novaciului“.

Între cei care au dorit cu orice preţ să viziteze muzeul s-au aflat, potrivit caietului de impresii al instituţiei, turişti din Anglia şi Ţara Galilor. Deocamdată, intrarea la muzeul Civilizaţiei Montane din Rânca este liberă, proprietarii dorind să atragă în zonă un număr cât mai mare de turişti: „Avem obiecte pe care nu am mai putut să le expunem, din lipsă de spaţiu. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât între vizitatori s-au aflat şi cetăţeni din Marea Britanie, care au cautat cazare in Ranca pentru a vedea Transalpina. Inaugurarea muzeului a coincis cu «Zilele Novaciului» şi probabil că şi datorită acestui lucru a fost prezenţa atât de numeroasă. Nu am pus taxă de intrare pentru că vrem să vadă muzeul cât mai multă lume. Civilizaţia montană este aparte, iar cei care iubesc muntele ştiu ce înseamnă această lume“, a declarat Constantin Dârvăreanu, vicepreşedintele Obştii Cerbul şi fost director al Casei de Cultură din Novaci.

Masă pentru 700 de persoane
O parte din cei care au vizitat Muzeul Civilizaţiei Montane din Rânca au fost serviţi cu tocan de oaie şi cu mămăliguţă cu brânză. Peste 700 de persoane au consumat din aceste bucate puse la dispoziţie la Casa Obştii Cerbul.