Cazare Ranca, Transalpina – Pensiunea Antonia Spa 180° Panoramic View *** Ranca – 0763 399 966

TransAlpin Bike Marathon, la a III-a ediţie

Peste 200 de cicliști din întreaga țară au participat ieri la cea de-a treia ediție a TransAlpin Bike Marathon, concursul care duce participanții la cea mai mare altitudine din țară. Competiția din Munții Parâng s-a bucurat în acest an de o largă participare din partea profesioniștilor și a amatorilor în domeniul ciclismului. Bucurându-se de susținerea Federației Române de Ciclism, concursul TransAlpin Bike Marathon s-a impus ca  una dintre cele mai atractive din întreaga țară și a atras de la un an la altul tot mai mulți cicliști profesioniști, care au dorit să își testeze limitele la cea mai înaltă cotă din România, respectiv 2.171 de metri. Și în acest an, organizatorul evenimentului, Asociația TransAlpin Bike, a reușit să aducă la Rânca sportivi de toate vârstele și din toate regiunile țării.

Trasee pentru toată lumea

TransAlpin Bike Marathon s-a adresat tuturor categoriilor de participanți, propunând trei trasee de concurs. Primul a fost traseul Maraton – în lungime de 55 km și diferență de nivel de 2.000 m, un traseu dificil destinat celor cu o condiție fizică bună. De asemenea, traseul Clasic – cu o lungime de 35 km și diferență de nivel de 1.200 metri, un traseu ce a putut fi abordat de majoritatea bicicliștilor, și traseul Family – lung de 11 km și cu o diferență de nivel de doar 190 m, perfect pentru părinții care au participat la concurs alături de copiii lor. Startul a fost dat încă de dimineață, însă ultimii concurenți încă se mai aflau pe traseu în jurul orei 17.00. Nimeni nu a renunțat de bună voie la competiție, ci doar din cauza unor accidentări. Vremea a oferit de toate: soare, nori și stropi de ploaie, acest lucru făcând mult mai atractiv traseul, mai ales pentru cei care au dorit să își testeze limitele.

30 de intervenții

Serviciul Județean Salvamont Gorj a participat activ la realizarea și marcarea traseelor și a oferit consultanță organizatorilor. Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a declarat că subalternii săi și medicii de pe ambulanță au acționat toată ziua pe Transalpina: „Am avut circa 30 de intervenții pe traseu cu ambulanța, la competitori care s-au lăsat furați de peisaj și au avut diferite tipuri de accidente. Este vorba de fracturi, contuzii, au avut probleme și la coroana dentară. Asta este, sunt căzături inerente având în vedere tipul de competiție. Majoritatea au venit de plăcere și s-au bucurat mult de ceea ce s-a întâmplat la Rânca și pe Transalpina. Au venit cicliști din toată țara și a fost toată lumea încântată de ceea ce a găsit“, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public Județean Salvamont, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Clasament

Marathon Amatori Open feminin – locul I: Elena Fodor
Clasic Amatori Open feminin – locul I: Andreea Angheluș
Clasic Amatori 14-18 ani masculin – locul I: Daniel Balaure
Clasic Amatori peste 40 de ani – locul I: Nicușor Panaitescu
Marathon Elite Open masculin – locul I: Daniel Roșioru
Locul I a mai fost obținut și de Alexandru Pufan și de Alexandru Mareș, la categoriile la care au participat. De asemenea, la categoria Family locul I a fost obținut de Cristian Eduard Verigeanu (un adult și un copil).

Sursa: http://www.gds.ro/Actualitate/2013-08-12/Ranca+a+fost+capitala++ciclismului+si+aventurii